E-YDS Nerede Yapılıyor? E-YDS Sınav Merkezleri Nerede?

E-YDS sınavı, YDS sınavının elektronik ortamda gerçekleştirilen halidir. Adaylar için yeni olan bu teknik; sınavın nasıl uygulanacağı, nerede yapılacağı gibi soruları da beraberinde getiriyor. Bu noktada birçok adayın ilk aklına gelen E-YDS nerede yapılıyor sorusu. E-YDS ‘ye katılanlar, bilgisayarda görüntülenen sorulara ekran üzerinde işaretleme yaparak cevap veriyorlar. YDS sınavında herhangi bir kontenjan belirlenmezken E-YDS sınavı için her yıl sınırlı kontenjan bulunuyor ve kontenjanlar genelde ilk günden dolmuş oluyor. Peki E-YDS Nerede Yapılıyor? E-YDS, ÖSYM tarafından belirlenen sınav merkezlerinde gerçekleştiriliyor. E-YDS Merkezleri, Ankara, İstanbul ve İzmir ‘de bulunuyor. Yazımızda E-YDS Nerede Yapılıyor sorusuna cevap verirken adaylara E-YDS Sınav Merkezleri hakkında da bilgi aktarmayı amaçlıyoruz. E-YDS Hakkında detaylı bilgi almak için blog yazılarımızı takip edebilirsiniz. >> E-YDS Başvuru,E-YDS Başvuru Tarihleri ve E-YDS Başvuru Ücretleri

e yds nerede yapılıyor

E-YDS Nerede Yapılıyor?

Elektronik ortamda gerçekleşen sınav, E-YDS Sınav merkezlerinde bulunan bilgisayarlar ile yapılıyor. E-YDS merkezleri, sadece 3 ilde bulunuyor. Ankara, İstanbul ve İzmir ‘de bulunan E-YDS Sınav Merkezleri, güvenlik kameralarıyla izleniyor ve adayların metal eşya ile sınıflara girmesine izin verilmiyor. Adayların sınava çanta ile katılmasına da izin verilmediği için E-YDS sınav merkezleri içerisinde emanetçi kabinleri, emanet dolapları bulunuyor. Böylece adaylar eşyalarını sınav bitimine kadar güvenle saklayabiliyorlar. Ayrıca sınıflarda bulunan tuvaletler sınav süresince kullanılabiliyor. E-YDS Merkezleri içerisindeki bilgisayarların ekranında kullanım kılavuzları da yer alıyor. Adaylar soru cevabını silme, cevaplarda değişiklik yapma, sınavı başlatma ve tamamlama ile ilgili talimatları kılavuzu inceleyerek gerçekleştirebiliyorlar.

E-YDS Sınav Merkezine Götürülmesi Gereken Evraklar Neler?

Tıpkı YDS Sınavında olduğu gibi adaylar sınava giderken yanlarında ‘Sınav Giriş Belgesi’ ve nüfus cüzdanı bulundurmak zorunda. E-YDS Sınav Merkezleri tarafından sağlanan bilgisayarları kullanabilmek için adayların kişisel bir bilgisayarı kullanma becerisine sahip olması da gerekiyor.

E-YDS Merkezleri Nerede?

E-YDS Nerede Yapılıyor sorusuna cevap aldıktan sonra bulunduğunuz ildeki E-YDS Sınav Merkezi hakkında bilgi almak isteyebilirsiniz. Bunun için ÖSYM mobil uygulamasını indirerek sınav giriş bilgileri sekmesinden harita fonksiyonunu kullanabilirsiniz. Google Haritalar üzerinden E-YDS Merkezlerini Görüntülemek için tıklayın>>Ankara E-Sınav Merkezi, İzmir E-Sınav Merkezi, İstanbul E-Sınav Merkezi

İstanbul ve Ankara sınav merkezleri hakkındaki blog yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Ankara E-YDS Sınav Merkezi Nerede?

iStanbul E-YDS Sınav Merkezi Nerede?

E-YDS ‘Ye Nasıl Hazırlanabilirim?

E-YDS sınavı hakkında detaylı bilgi almak için e-ogrenim.com Blog Sayfamızı takip edebilir ve E-YDS sınavına hazırlıkta eksiklerinizi tamamlamak için online dershanemizi ziyaret edebilirsiniz. e-ogrenim.com, hayallerinize ve ideallerinize ulaşmanıza yardımcı olmak için canlı yayınları, e-sınavlar, çıkmış soru çözümleri ve zengin kaynakları ile yanınızda. e-ogrenim.com online E-YDS kursları, canlı yayın dersleri ile profesyonel eğitimi ve sınıf ortamını parmaklarınızın ucuna getiriyor. Derslerimize konuk olmak, eğitmenlerimiz ile etkileşim halinde online dersleri takip edebilmek ve eksiklerinizi tamamlayabilmek için e-ogrenim.com ‘u ücretsiz deneyin! Aynı zamanda ücretsiz deneme süresi boyunca kapsamlı PDF kaynaklarımızı inceleyebilir ve konu anlatım videoları ile bilgilerinizi pekiştirebilirsiniz!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

onbeş + iki =