DGS Sınavı Nedir?

DGS Sınavı Nedir ? DGS Sınavına Kimler Başvurabilir ?

DGS Sınavı Nedir? DGS, Meslek Yüksekokulları ile Açık Öğretim Önlisans programlarından mezun veya mezun durumda olan öğrencilerin (örgün veya açık öğretim) LİSANS ÖĞRENİMİNE devam edebilmek için katılım sağladıkları sınavdır. Uzun adıyla Dikey Geçiş Sınavı olarak anılan DGS Sınavına Kimler Girebilir? DGS, ÖSYM tarafından her yıl Temmuz ya da Ağustos ayı içerisinde yapılmaktadır. Ön lisans programından mezun olan öğrenciler, DGS Sınavı ile lisans eğitimine geçiş yapabilmektedirler. Yazımızda DGS Sınavı Nedir? DGS nedir kimler girebilir gibi soruların cevabını bulabileceksiniz. e-ogrenim.com blog sayfamızda DGS ile ilgili aradığınız her şeyi bulabilirsiniz! >>> DGS Dikey Geçiş Sınavı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

 

DGS Sınavına Kimler Girebilir? DGS Kimler Başvurabilir?

DGS Sınavına Kimler Girebilir? DGS Kimler Başvurabilir? sorularının yanıtları ve DGS başvuru koşulları şu şekildedir;

  • Meslek yüksekokulu bölümlerinden veya açık öğretim ön lisans programlarından mezun olanlar adaylar DGS Sınavına girebilirler.
  • Sınav her yıl ÖSYM tarafından yapılır, son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan her adayın başvuru hakkı vardır. KKTC meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları, yurt dışındaki diğer dengi okullardan mezun olup denkliği kabul edilen adaylar da DGS Sınavına başvurabilirler.
  • Merkezi yerleştirme veya özel yetenek sınavıyla öğrenci alan meslek yüksekokulu son sınıf öğrencileri ve mezunları eğer alanlarında 4 yıllık lisans eğitimini tamamlamak istiyorsa DGS Sınavına başvurmak zorundadır.

DGS Puanı ile Yerleşen Adayların Hazırlık Sınıfından Başlaması Gerekir mi?

 

DGS Sınavı Nedir? DGS Sınavına Kimler girebilir? DGS Kimler Başvurabilir? soruları ile beraber sınavla ilgili en çok merak edilenlerden bir tanesi de hazırlık sınıfına yönelik uygulamadır. DGS puanı ile bölümlere yerleşen öğrencilerin hazırlık sınıfını atlama koşulu, üniversitelere göre değişiklik göstermektedir. Lisans öğrenimine hazırlık programı ile başlayan öğrenciler, birinci ve ikinci sınıflardan eksik olduğu alanlardaki dersleri tamamlar. Lisans Öğrenimi Hazırlık Programı süresince öğrenci, ilgili üniversitenin öğretim ve sınav yönetmeliğine tabi olur.

 

 DGS ile Yerleşen Öğrenciler İçin Hazırlık Sınıfının Süresi Nedir?

 

Hazırlık sınıfı öğrenim süresi iki yarıyıldır. Ancak öğrencilerin aldığı derslerin özellikleri, yıllık ders programları, öğretim elemanları ve hazırlık programındaki durumları dikkate alınarak Lisans Öğrenimine Hazırlık Programının süresi istisnai olarak bir yarıyıl daha uzatılabilir.

 

DGS Kayıt İşlemleri Nelerdir?
Hazırlık Programını başarı ile tamamlayan öğrencilerin üniversitelerin üçüncü sınıfına kayıtları yapılır, başarısız olanların ise üniversite ile ilişiği kesilir.

Hazırlık Programı uygulanan açık öğretim lisans programlarında başarısız olanların üniversite ile ilişiği kesilmez. Yabancı dille öğretim yapılan bölümü DGS puanıyla kazanan öğrencilerin, Lisans Öğrenimine Hazırlık Programlarıına başlayabilmeleri için üniversitenin yapacağı yabancı dil muafiyet sınavını geçmeleri ya da yabancı dil hazırlık sınıfından devam ederek yarıyıllarını başarılı bir şekilde tamamlamaları gerekmektedir.

DGS Sınavına Nasıl Hazırlanabilirim?

DGS Sınavı Nedir? DGS Nedir Kimler Girebilir? gibi sorularınızın cevabını e-ogrenim.com Blog sayfamızda bulabilirsiniz. e-ogrenim.com online dershane ile DGS online kurslarımızdan faydalanabilir ve kaliteli eğitimi parmaklarınızın ucuna getirebilirsiniz. Uzman eğitmenlerimiz ile etkileşime geçebileceğiniz, tüm sorularınızın yanıtını alabileceğiniz canlı derslerimiz ile kendinizi gerçek bir sınıfta gibi hissedeceksiniz. Bunun yanında deneme setlerimiz, çıkmış soru çözümlerimiz ve özgün PDF kaynaklarımız ile ihtiyacınız olan tüm bilgi birikimimizi sunuyoruz. Tek tıkla istediğiniz her yerde kaliteli ve güvenilir eğitime ulaşmak mümkün>>> Bizi daha yakından tanımak, video derlerimizi izlemek ve online derslerimize konuk olmak için hemen e-ogrenim.com online DGS kursuna ücretsiz üye olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

14 − 6 =